11-15 år

11-15 år

(Killar 12-16 år)

11 till 15 års ålder är åldern då du tränar för träningens skull. Du bygger
styrka, snabbhet och kondition. Tävlingen borde fortfarande vara inriktad på
att ha roligt. Även om det är roligt att vinna ibland. Det gäller att finna det
lustfyllda i att träna och utvecklas fysiskt och psykiskt.

TYVÄRR ÄR DET INTE ALLTID SÅ
Idag slutar många idrotta vid 11-12 års ålder. Allt från tonåren,
puberteten, vänner men även det rent sportsliga. I grund och botten är det så att det finns roligare saker att göra än att idrotta.

Målet för denna sida är att ni ska kunna hitta nya sporter och aktiviteter för den som vill pröva något nytt. Idrott är något du mår bra av att hålla på hela ditt liv och det är vad vi vill ge er här. Tänk också på att tjejer och killar utvecklas olika i puberteten. Killar får i allmänhet mer muskler och en mycket mer direkt utveckling av sin träning. För tjejer går det långsammare. Deras muskelutveckling är mer fokuserad i ålder 16-17 år vilket gör att åldern 11-15 år är en ålder där resultaten kanske inte går framåt, men det är bara att hålla ut - De kommer.

Badminton

Badminton är en sport med nybörjare i alla åldrar. Här kan du alltid börja spela i en vanlig motionsgrupp och om du sen känner att du vill utveckla ditt spel mer, gå över till en tävlingsgrupp.

Bedrivs i Beckomberga, Sundby, Stora Mossen och Järfälla 

Frisbee

I Västerort finns det gott om frisbee golfbanor, men få planer för ultimate frisbee. Men det är bara att samla ett gäng kompisar och hitta en gräsplätt och köra igång. Vill du träna med lag så finns det skollag, men även aktiviteter via föreningar.

Bedrivs i Kärsön, Alvik

Kampsport

Kampsporter finns i mängd olika sorter i västerort. Karate, Capoeira, Boxning och MMA är de som gör mest reklam för sig, men det finns många fler.

Utövas överallt i västerort