6-8 år

6-8 år - Kul med grunder

Det viktigaste i denna ålder är att ha kul när du idrottar. Det är också här du bygger upp dina motoriska färdigheter. Koordination och mönster är viktiga att träna. Att pröva på flera idrotter i denna ålder ger dig fler färdigheter framöver. Här kan du också lägga grunden till explosivitet och styrka i framtiden. Pröva gärna idrotter med denna profil. Det är också i denna ålder de flesta föreningar startar med knattefotboll. Åldern är 6-8 för flickor och 6-9 för pojkar.

Basket

Basket är rörlighet, koordination och kul. Detta är en ålder då de flesta föreningar tar emot barn.

Basketföreningar har både flick- och pojklag och finns i princip överallt i Bromma. Välj en nära dig t.ex Spånga Basket, Alvik Basket, Blackberg Basket eller Järfälla Basket. 

Fotboll

De flesta barn prövar på fotboll i någon knatteskola. Från de är 7 år börjar de träna i lag och spela matcher. Hur det organiseras varierar mellan föreningarna.

Finns överallt

Gymnastik

Har du inte börjat med gymnastik ännu kanske det är dags att börja? Gymnastik är koordination, kroppskontroll, rörelse och styrka. Det finns även andra alternativ som Parkour, free-running, akrobatik, cirkus, truppgymnastik och dans.

Gymnastik har grupper från 6 år.
Tänk på att de stora föreningarna har långa köer.

Rugby

Här är fokus att lära sig grunderna i Rugby som tackling och bollkontroll i rörelse och ha kul. Snabbhet och koordination av över- och underkropp är viktigt.

Rugby tar emot barn från 8 år och uppåt. Rugby finns i Bromma.