Basket

Basket

Basket - Alvik Basket, KFUM Blackeberg Basket, Spånga Basket, Järfälla Basket, Akropol Basket, Järva Basket, Tensta Basket, Vision Generation Basket
Rörlighet, koordination, speluppfattning, taktik, lagarbete, Kul

Basket är den stora vintersporten i Västerort. Eller inomhusidrott då. Det finns två stora klubbar och ett antal mindre klubbar som tillsammans har ungdomsverksamhet i princip överallt i Västerort. Basket är en stor sport i Stockholm med över 20 000 spelare. Det är också en av de största lagsporterna i världen.

Basket börjar du lämpligen när du är 8-10 år. De flesta basketklubbar har också verksamhet för de ännu yngre (t.ex Smurf basket, 5-6 år). I princip finns det ett basketlag i varje kvarter i västerort, precis som med fotbvioll. Förslagsvis väljer du den förening som ligger i ditt kvarter.

Områden:
Alvik Basket - Åkeshov, Äppelviken, Olofslund, Ålsten, Stora Mossen, Thorhildsplan, Hagsätra, Vällingby

KFUM Blackeberg - Beckomberga, Ekerö, Grimsta, Hässelby, Kälvesta, Nälsta, Norra Ängby, Stora Mossen, Thorhildsplan, Vinsta, Vällingby

Spånga Basket - Spånga, Sundby; Tensta Basket - Tensta; Järva Basket - Akalla, Husby, Kista; Akropol Basket: Rinkeby, Tensta; Vision Generation Basket - Tensta, Hjulsta; Järfälla Basket - Jakobsberg.

Vilken tid på året börjar jag?
De flesta brukar börja i aug/september då den nya säsongen startar. Sedan finns det basketläger och prova-på verksamhet vid de flesta största lov.

Utrustning - Basketboll, Basketskor, Träningströja och shorts. Många som spelar basket har en basketboll så att de kan spela hemma eller i kvarteret. Kostnad för utrustning ca 2 500 kr.

Teknikmärke - Det finns även teknikmärke i basket. Vilket alltid är kul för de yngre. Här finns en länk till detta - Teknikmärke. Kanske en kul grej att satsa på i det lag där ditt barn börjar spela?

Föreningar
Blackeberg Basket - www.blackebergbasket.se
Blackeberg basket har en omfattande verksamhet från 5 år och uppåt med över 75 ungdomslag. Huvudsäte är Vällingbyhallen, men det finns lag i de flesta områden "norr om Blackeberg". Föreningen har sommaraktiviteter (10 dagars läger) och lovaktiviteter (Drop in basket i Vällingbyhallen).

Medlemsavgift: 1100-1800 kr, Matchkläder 600-1200 kr. Lägeravgifter och vissa cuper tillkommer.

Nybörjargrupper börjar vid 7 års ålder, men det är ok att provspela. Kontakta respektive lagledare som du hittar på deras hemsida.

Anmälan och mer info: https://www.blackebergbasket.com/Om-oss/Borja-spela-i-Blackeberg/

Alvik Basket - www.alvikbasket.nu
Alvik Basket är den andra stora föreningen i västerort och en av de första föreningarna i Sverige. När basket blev känt i Sverige så var Alvik ett stort namn inom basket. Huvudarena är Åkeshov. Det finns nästan 900 barn och ungdomar som spelar i föreningen. Det finns ett 30 tal ungdomslag i föreningen i åldrarna 9-17 år.

Föreningen har t.ex höstlovsläger som pågår hela veckan för barn som är 7-11 år där fokus är rörelse och glädje. Nybörjargrupper startar på hösten för de som är 7 år, men det finns även knatteverksamhet "Alviks kids club" för barn mellan 3-6 år. Tänk på att vara ute i god tid eftersom kids club blir full fort.

Alviks Kids club: 900 kr/termin, 1800 kr per år. Anmälan och info: https://www.alvikbasket.nu/borjaspela/AlvikKidsClub/

Medlemsavgifter 7 år och uppåt: 1950 kr, Träningställ: 400 kr, Övriga profilkläder (hoodie, ryggsäck, strumpor): ca 900 kr

Anmälan: Formulär