Idrott G-L

Idrott G-L

Allt våra stora nationalsporter ryms här. Handboll, Fotboll, Innebandy och Ishockey.

För att inte tala om Golf, Längdåkning och Gymnastik.

Golf

En social form av motion som kräver god teknik och bollkänsla. Det finns ett flertal golfbanor i och kring Bromma med bra kurs och ungdomsverksamhet. Golf kan vara tålamodsprövande, men också en vacker naturupplevelse när du är ute på golfbanan. En motionsform där tävling är inbyggt, men där du främst tävlar mot dig själv. Finns även verksamhet för funktionshindrade. Nybörjarkurser startar upp regelbundet under säsong.  

Utövas t.ex vid Bromma Flygplats, Viksjö, Lovön, Hässelby

Gymnastik

Ytterligare en mycket! stor sport i västerort med långa anor. Sporten bygger på kroppskontroll, koordination och vighet. I västerort finns gott om engagerade ledare, bra anläggningar och flera alternativ. Däremot är det en sport som man gärna börjar tidigt med och där ledarbrist och platsbrist gör att köerna kan vara långa. Idag finns gymnastik och truppgymnastik på schemat, men parkour och även cheerleading (egen sport) har blivit ett allt större moment för flera föreningar. Det finns även ett flertal privata initiativ för att fylla ut där inte föreningarna kan ta emot.

Bedrivs I hela Västerort, varje skolsal

Större anläggningar i Blackeberg, Ulvsunda, Rissne

Handboll

En klassisk svensk sport som utövas i mindre omfattning i västerort, vilket är förvånande. Handboll är tufft, taktiskt, snabbt och konditionskrävande. Närkamp är en del av spelet och smällar både ges och tas, men det är kul och otroligt lärorikt. Tycker du om att kasta boll och finta folk är detta definitivt sporten. Handbollskola och sommarläger är ett bra sätt att börja. En sport som du kan börja tidigt, men även senare.

Om du vill någon gång komma in på College på stipendium kan Handboll vara sporten. Allt fler amerikanska college tar upp handboll på schemat, men handbollskulturen är inte alls som den i Sverige.

Bedrivs i Stora Mossen, Spånga och Hässelby

Ishockey

Ishockey är Sveriges nationalsport. Eller borde väl vara det egentiigen? Det är sport med intensitet och fart som få andra lagsporter. 6 pers i varje lag, alla har skridskor och både sarg andra spelare och is är hårt. Skydden är många. 

Farligt? Ja. Dyrt? Ja, men inte jämfört med hästhoppning eller motorsport. Kul, JA!

Bedrivs i Grimsta och Stora Mossen, Tjejlag finns i Traneberg

Kampsport

Kampsport är ett stort område. Allt från Boxning och Brottning till mer moderna varianter som Brasilian Jiujutsu, Capoeira och MMA. När vi får tid och om någon hör av sig med material så kommer vi givetvis lägga in dessa separat. Men det bedrivs i princip överallt i västerort någon form av kampsport.

Sundby har t.ex Capoeira 

Längdåkning

Det finns ett antal längdåkningspår som förbereds varje vinter av Stockholm stad.

Verksamhet finns på Stadion, Spånga IP, Gärdet