Idrott M till R

Idrott M-R

Här ryms många av de farligare idrotterna i Sverige som också är populära. T.ex Motocross och Ridning, men även de som ser farliga ut som MMA, parkour, rugby och Mountain bike. Gillar du action? Då är det här du letar sporter.

Mountain Bike

Bedrivs i skidbackarna i och kring Stockholm. På somrarna kan man t.ex åka till Sälen, köpa liftkort och ägna sig åt downhill hela dagarna.

Mountain bike semester på sommaren är relativt billigt.

Multiidrott

Vikten av att hålla på med många olika idrotter och pröva på flera saker är de flesta överens om, men väldigt få klubbar klarar av att erbjuda detta. Det finns däremot ett stort antal privata aktörer som erbjuder aktiviteter i åldrarna 2-15 år.

Orientering

Orientering är en klassisk svensk sport. Det är också obligatoriskt i svenska skolan. Att läsa karta och kompass är alltid bra att kunna.

Verksamhet i Vällingby

Padel tennis

Padel tennis är den senaste sporten som blivit fluga i Sverige. Den tar liten plats, det finns ett färdigt koncept för att bygga en bana och det är kul.

Kostar 300-400 kr/timme

Padelbanor finns bl.a i Järfälla och Alvik.

Parasport

Det finns föreningar och anläggningar för parasport i Bromma och västerort. Olika idrotter bedrivs på olika platser och är ofta beroende av den lokala föreningen. Många föreningar hjälper till att starta upp verksamheter, bara intresset är tillräckligt stort.

Bedrivs inomhus bl.a i Beckomberga

Parkour

Parkour, att röra sig fritt i stadsmiljöer har blivit en allt populärare aktivitet. Parkour tillhör gymnastik och flera gymnastikföreningar har även startat parkour.

Bedrivs i Alvik och Ekerö

Ridning

Förutom att tävlingsrida så går det även att rida för nöje/arbete. De flesta börjar och slutar här när det gäller ridning, men för de flesta är de något de kan hålla på med i hela sitt liv.

Bedrivs bl.a på Ekerö samt i Åkeshov och Grimsta

Rugby

Rugby spelas med en oval boll och många barn tycker det är jätteroligt. Sporten är fysisk och konditionskrävande, men mycket går också ut på att hantera boll med händerna. 

Barn från 9 år och uppåt är välkomna

Bromma Sportfält