Idrott S till Ö

Idrott S-Ö

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia.

Segling

Klicka här och börja skriva. Vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui.

Simning

Simning är grundläggande kunskap i Sverige. Många börjar med babysim för att ge vattenvana och fortsätter sedan antingen i kommunal simskola eller simklubb. Många simklubbar föredrar att lära ut crawl först medan den kommunala simskolan mer fokuserar på bröstsim. Var ute i god tid eftersom kurserna fylls på fort.

Bedrivs bl.a i Vällingby, Husby och Åkeshov

Simhopp

Simhoppning är något som alla killar och tjejer faschineras av. Dels att våga och dels att kunna. Det finns både föreningar för att tävla och för dig som vill ha kul med simhopp och de större klubbarna har oftast en bra barnverksamhet, men du kan då få vara beredd att åka en bit. Sommarskolor är ett alternativ, men var ute i god tid.

Bedrivs i Åkeshov och Eriksdalshallen

Skridsko

Att lära sig åka skridsko tillhör en av baskunskaperna i Sverige. Det görs lättast via din närmaste bandy eller ishockey klubb. För dig som vill börja med långfärdsskridskor eller tävla i skridskor finns verksamhet inne i stan.

Bedrivs i Spånga, Stora mossen, Grimsta och Östermalms IP.

Styrketräning

Styrketräning är något du kan börja med i unga år. Vad du gör då är att träna upp musklerna för användning samt fokuserar på teknik. Detta är nödvändigt för att kunna bli stark senare. I de flesta länder, förutom Sverige, går det bra att börja redan i 8-9 års ålder. För att träna själv i Gym ska du vara minst 14 år i kommunala anläggningar. De flesta privata gym har liknande åldersgränser eller kräver vuxet sällskap.

Bedrivs i Vällingby, Abrahamsberg, Hässelby och fler platser.

Volleyboll (Beach volley)

Volleyboll, en av världens största sporter, är inte stort i västerort utan snarare så att det för en tynande tillvaro där det saknas ungdomsledare och engagerade föräldrar för att starta ungdomsverksamhet. Men hör gärna av er till föreningarna om ni vill starta.

Beachvolleybollplaner finns lite överallt i Stockholm, bla Rålambshovsparken och Kärsön.

Bedrivs i Alvik, Kärsön