Om oss

Beckomberga Maniacs MIK är en barn och ungdomsförening för er mellan 7-15 år. Det är en breddförening där alla får vara med och där vi värnar om ett livslångt idrottande.

www.sportibromma.se
Sport i Bromma är en sida skapad av Beckomberga Maniacs MIK för att göra det lättare för barn och föräldrar att hitta rätt sport för dem. Vi tycker om att barn sportar och ni är även hjärtligt välkomna till vår förening att starta er egen sport eller att pröva på några som vi redan har på programmet.

På den här sidan gör vi förutom reklam för vår verksamhet även reklam för andra idrottsföreningar i västerort, speciellt de som ligger i Bromma, Spånga och Vällingby.

Beckomberga Maniacs Multiidrottsklubb är en klubb för dig som vill ge dina barn möjlighet att prova på olika idrotter och där alla är välkomna att träna utifrån sina förutsättningar. Det var också anledningen till att vi började med amerikansk fotboll, en sport där alla kan vara med och där man behöver alla typer av barn för att lyckas.

Under de senaste åren har barnen i Maniacs även fått pröva på styrketräning, crossfit, brottning, rugby och flaggfotboll. För att kunna utföra detta så samarbetar vi med andra klubbar och försöker hitta ett utbyte som fungerar för båda. Våra tränare och coacher är alltid med, även när vi gästtränar i andra föreningar.

FILOSOFI
Vi har sett att idag sker en tidig specialisering där kraven från klubbarna (och viljan från spelarna) är att träna alla dagar i veckan året runt. Många föreningar bortser även från vad som är lämpligt att utveckla i unga år som snabbhet, styrka och koordination.

Målet för oss är att bygga upp en förening som håller på med olika idrotter både sommar som vinter och där säsongerna är separerade så att alla barn kan utföra flera aktiviteter. Där det finns ett samspel mellan klubbens idrotter som fungerar. Idag har vi tränare och ledare för amerikansk fotboll och flaggfotboll, men vi hoppas att fler engagerade föräldrar och ungdomar kan starta upp fler idrotter.

Föreningen ordnar då det praktiska/ekonomiska, ni sköter rekrytering och träning. Futsal, Volleyboll, Esport är några saker som kanske vore intressant att starta upp i Beckomberga.

Vår förhoppning är att även kunna starta upp ett program gällande NPF barn och ungdomar för att få dem mer aktiva. T.ex via amerikansk fotboll som visat sig mycket bra för alla typer av barn. Läs gärna mer på www.attention.se om NPF (NeuroPsykiatriska Funktionshinder).

Namnet då - Maniacs?  
För oss som startade klubben var Beckomberga Maniacs ett naturligt val eftersom det hade en lokal anknytning. Vi bor/bodde samtliga i Beckomberga området då och hade alla någon form av anknytning till Beckomberga sedan tidigare. Flera av oss hade arbetat inom psykvården eller liknande och även haft släktingar som både arbetat och vart intagna på Beckomberga.

Maniacs har dessutom en positivare klang än många andra benämningar som fortfarande används av de som ser ner på och inte öppet våga tala om våra psykiskt sjuka. Vi valde namnet med stor omtanke och omsorg där vi vill bevara minnet av något som kanske inte var den stoltaste i vår historia, men det är ändå värt att komma ihåg.  

Vi hoppas namnet Maniacs och Beckomberga kommer att ses som något positivt i framtiden - GO MANIACS!