Spela Flaggfotboll

Spela flaggfotboll i västerort

Nu är flaggfotbollen i västerort igång för säsongen. Första träningen sker 12 september 2018. Träningarna arrangeras av Beckomberga Maniacs i samarbete med alla föreningar inom amerikansk fotboll som har spelare från västerort.

Vi börjar med träningar på onsdagar och söndagar på en plats som vi kallar Vultejus IP (gräsmattan vid Bistro Bromma, korsningen Spångavägen/Vultejusvägen). Det är 10 minuter från Spånga station och Alvik.

Vad kostar det?
3 provträningar, medlemskap/träningsavgift för "nya" 400 kr,
Medlemmar i amerikanska fotbollsföreningar, endast 50 kr för medlemskap och träningsavgift.

För er mellan 8 och 11 år
Alla yngre, födda 2008-2011 tränar med Beckomberga Maniacs U11 lag i amerikansk fotboll. Ledare är våra äldre ungdomar som stöds av våra mer erfarna ledare.

Träningstider:
Onsdagar - 18-19:30
Söndagar - 16-17:30

Fokus är att ha kul och lära sig grunderna för att kunna spela amerikansk fotboll eller flaggfotboll till våren. Vi hoppas kunna köra träningsmatcher mot andra lag i vinter.

Träningstider i vinter: Troligtvis Måndagar, Onsdagar och Söndagar. Ev. lördagar för de yngre. VI jagar hallar för fullt och samplanerar med övriga föreningar. Räkna dock med att få träna i någon kranskommun i år. Det är svårt att få tider i Stockholm, men till nästa år är vi där. Flaggfotboll för barn spelas inomhus på vintern, nu ska vi bara få tider till det.


Anmäl er genom att skicka ett mejl till
junior@be-maniacs.se

För er mellan 12-16 år (2003-2007)
Ni tränar tillsammans med ungdomar som spelar amerikansk fotboll från Djurgården, Bromma Maniacs och Solna Chiefs. Många av dessa bor i Bromma, Spånga och Järfälla, men de kommer även utifrån. Det gör att det är högt tempo där alla får spela med alla och du lär dig spel och spelförstående snabbt.  Halva träningen är teknik och koordination, andra halvan är spel.

Träningstider i höst:
Onsdagar - 19-20:30 (Vi flyttar fram tiden när det blir mörkare ute).
Söndagar - 17-18:30

Träningstider i vinter: Troligtvis Måndagar, Onsdagar och Söndagar. Ev. lördagar för de yngre. VI jagar hallar för fullt och samplanerar med övriga föreningar. Räkna dock med att få träna i någon kranskommun i år. Det är svårt att få tider i Stockholm, men till nästa år är vi där.

Vem tränar de äldre? Vi håller fortfarande på att förhandla med diverse tränare om att komma och stödja med det de är bra på och med den energi och positiva glädje vi vill ha på våra träningar. i början kommer våra nuvarande ledare i Maniacs hålla i träningen och upplägget med stöd från Solna Chiefs. Vi räknar med att få stöd från både DIF, Solna Chiefs och andra tränare från andra föreningar när vi tränar moment som de är bra på. Men det viktiga för oss är att det ska vara kul OCH lärorikt. Vi letar vidare efter tränare med mycket energi och som älskar att träna barn och ungdomar.

Bli medlem:
Swisha 50 kr (om ni spelar am. fotboll i annan förening) eller 400 kr till 123 617 30 25,
Ange personnummer och  e-postadress så vi kan registrera er på www.laget.se

Stödmedlem: 200 kr. Ange personnummer, namn och e-postadress.

Mer frågor? Skicka mejl till junior@be-maniacs.se

Varför ska jag bli medlem och börja spela flaggfotboll?
Flaggfotboll är en kul och snabb inomhussport (som också går att spela utomhus). Är du amerikansk fotbollsspelare är det perfekt sätt att hålla igång på vintern. Du bibehåller din kondition. ökar din koordination och spelförståelse och har bara kul!

För dig som är ny och vill pröva på amerikansk fotboll eller kanske tycker att amerikansk fotboll ser kul ut, men du kanske inte vill tacklas/bli tacklad. Då är flaggfotboll perfekt för dig.

Mer om flaggfotboll: https://www.sportibromma.se/flaggfotboll/

Vårt lag/vår skola vill pröva på amerikansk fotboll/flaggfotboll
Av en händelse så har vi nu tillgång till ett antal tränare och ledare som kan komma ut till skolor eller besöka ert lag så att ni får pröva på flaggfotboll och amerikansk fotboll. Speciellt söker vi hela lag med flickor som vill pröva på.

Våra instruktörer håller gärna i ett träningspass tillsammans med dig som tränare/idrottslärare där laget/klassen/skolan får pröva på och ni får lära er grunderna i hur man lär ut amerikansk fotbolls grunder samt hur man spelar flaggfotboll och några andra enklare varianter som är jättekul. Vi går även igenom med era ledare vad sporten kan tillföra ert lag och era ungdomar och hur ni kan starta ett eget flaggfotbollslag om ni vill. Vi kommer arrangera spontanturneringar under vintern och våren med drop-in verksamhet. Ålder 9-16 år.

SATSNING I SKOLA OCH KVARTERET - FLAGGFOTBOLL
Flaggfotboll kan spelas vart som helst, inomhus och utomhus. Så fort det finns en tom yta är det bara att ta fram bollen. För att göra det mer intressant efterlyser vi nu skolor och andra intresserade som vill införa flaggfotboll bland barn och ungdomar att höra av sig. Vi hjälper er! och har ledare som kan komma ut till er både dagtid och kvällstid. Så länge ett genuint intresse finns så är vi där. Vi vill att många små "kvarterslag" och skollag startas som ställer upp i UFL (UngdomsFlaggLigan) och Ungdoms SM som vi hoppas genomföra under nästa år. Dags att börja träna! om ni vill vinna SM.

UFL - UngdomsFlaggfotbollsLigan (8-16 år)
UFL kommer att starta så fort vi har tillräckligt många lag i en klass (8 lag). Tjejer och killar kan delta i samma lag. Finns intresse så startas en tjejserie. Det finns 4 klasser Svart, Guld, Blå och Röd. Där röd är nybörjare och svart är erfarna.

Varje lag består av 5-8 spelare. Serien kommer spelas i minisammandrag där matcherna är 3x7 minuter långa och spelas inomhus. Samma format som det planerade Ungdoms SM. Sammandragen kommer gå i hallar som är tillgängliga i västerort.

Vi kommer sätta upp anmälan och liknande när vi är tillräckligt många. Anmäl er så länge till junior@be-maniacs.se

Ungdoms SM i Flagg 2019 i Bromma - Januari eller Sportlovet?
Preliminärt har föreningar motsvarande 40 flaggfotbollslag sagt ja till att komma på det första Flaggfotbolls SM för barn och ungdomar som vi vill arrangera i Bromma i vinter. Vi arbetar nu på att få tillstånd från SAFF att arrangera och få hallar att vara i för att så pass stort arrangemang. Vi räknar med att det löser sig och förhoppningsvis kan vi ha Ungdoms SM i Flagg redan i år inomhus. Hallar är ett problem som kan stjälpa det hela, men vi arbetar på det dygnet runt.

Inför SM kommer alla som vill få ställa upp med lag. Tanken är att ha en "mästarserie" och en Fairplay serie för mer roligt spel. Alla får vara med i så många klasser som de vill. Varje lag är maximerat till 8 spelare. Vi spelar 4 manna bland de yngre och 5 manna bland de äldre. Laget har 12-15 sekunder på att ställa upp till spel, beroende på ålder för att göra spelet mer intensivt.

Varje match är 3x7 minuter och räknas i set. Så det maximala ett lag kan förlora med är 3-0, men det gör också att det finns goda möjligheter att komma igen om det gick dåligt i början.  Målgester och glädje är tillåtna, men inget som kan tolkas negativt av motståndarna, de egna spelarna eller publiken. Det ska vara kul och högt tempo.

Detta är preliminära regler, Reglerna kan förändras efter förhandlingar med förbundet.

Till skillnad från serien så kommer SM vara åldersindelat och vi arbetar på att ha åtminstone två klasser för flickor. Det är ok för tjejer att spela med killarna och det är ok för yngre att spela med äldre, men inte tvärtom.

Hitta till träningsplatsen

Vi tränar nu på en gräsmatta bredvid Spångavägen, nära korsningen till Vuljejusvägen. Buss 117 från Spånga station och Buss 117 från Brommaplan stannar båda där.

Det tar ca 10 minuter från Spånga station eller Alvik

Från Alvik åker du tunnelbana till Brommaplan och byter där till Buss 117. Den går utanför McDonalds. Kliv av vid Vultejusvägen.

Från Spånga Station tar du också buss 117. Det tar 10 minuter och du kliver av vid Vultejusvägen.

Buss 117 är en matarbuss och du kan ta både vanliga 117 och 117X (snabbisen). I högtrafik går de var 5:e minut. Senare på kvällen var 15:e-30:e minut.

Det är enkelt att cykla hit om man bor i västerort och tar du bilen så kör du bara Spångavägen tills du ser Bistro Bromma (Strax före/efter vultejusrondellen).